Glas Javnosti

EVO KOJE USLUGE PRUŽA OVA KOMPANIJA: Američki CIBT namerava da otvori dva centra izvrsnosti u Srbiji

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kompanija CIBT namerava da u Srbiji otvori centar izvrsnosti na dve lokacije – u Nišu i Beogradu. To je danas izjhavio direktor kompanije Erik Šajnerman u razgovoru sa premijerkom Anom Brnabić.

CIBT, čije je sedište u Sjedinjenim Američkim Državama, vodeća je svetska kompanija iz oblasti pružanja usluga viziranja i imigracionog savetovanja, preko svojih predstavništava u više od 25 zemalja, preneo je sajt Vlade.

Predstavnici CIBT-a su objasnili da je kompanija nakon dugotrajnog razmišljanja, kao i komparativne analize mnogih zemalja sveta, odlučila da je upravo Srbija prava destinacija za njihov novi poslovni projekat, prenosi portal Ekapija.


Brnabić je navela da je ovo još jedno priznanje za Srbiju, imajući u vidu ugled i razgranatu mrežu klijenata kakvu CIBT ima.

Premijerka je dodala da su u našoj zemlji mnoge poznate svetske kompanije otvorile razvojno-istraživačke centre i centre izvrsnosti, kao i da je jedan od strateških ciljeva prelazak sa ekonomije zasnovane na investicijama ka ekonomiji zasnovanoj na znanju.

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja sa platformom "Tačka povratka", koja je osnovana pri Kabinetu predsednice Vlade, pri čemu bi jedna od najvećih koristi tog projekta bila to što bi povratnici u našu zemlju mogli da se zapošljavaju upravo u kompaniji CIBT.

Predstavnici CIBT-a su istakli izuzetno pozitivan stav prema inicijativi "Otvoreni Balkan", s obzirom na to da njihova kompanija podržava proces integracije regiona.


Takođe, oni su naglasili da je jedan od razloga za njihov odabir Srbije, kao destinacije za centar izvrsnosti, bila upravo činjenica dobre globalne povezanosti naše zemlje.

U narednom periodu, kompanija planira da sprovede niz konkretnih aktivnosti koje će, prema očekivanjima obe strane, rezultirati otvaranjem centra izvrsnosti na dve lokacije u Srbiji, što će doprineti boljem poslovanju kompanije, pospešiti konkurentnost i inovativnost u našoj zemlji, kao i stvaranje dodatnih vrednosti u Srbiji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR