Glas Javnosti

EU NAMENILA 373 MILIONA EVRA ZA ZAPADNI BALKAN

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Evropska unija planira da izdvoji 373 miliona evra za zemlje Zapadnog Balkana kako bi podržala njihov socijalni i ekonomski oporavak od korona virusa, prenosi indikator.ba

EU takođe izdvaja 38 miliona evra za neposrednu podršku zdravstvenim sektorima zemalja Zapadnog Balkana, objavio je visoki komesar EU za proširenje Oliver Varhelji na svom Tviter nalogu.

Varhelji je u nedavnom razgovoru sa predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefikom  Džaferovićem najavio da će Evropska komisija odobriti BiH 68 miliona evra, od čega 28 miliona evra za zdravstveni sistem i 40 miliona  evra za podršku ekonomiji.

Kada je Srbija u pitanju, EU će izdvojiti 78 miliona evra, dok će još 15 miliona evra biti obezbedjeno za neposrednu kupovinu I prevoz medicinske opreme, izjavio je šef misije EU u Beogradu Sem Fabrici.  

EU je najavila da će za Severnu Makedoniju obezbediti 66 miliona evra za borbu protiv epidemije korona virusa I njenog uticaja na ekonomiju, dok je za te namene za Crnu Goru izdvojeno 50 miliona evra, dok će crnogorskom zdravstvenom sektoru biti obezbedjena neposredna pomoć od 3 miliona evra

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR