Glas Javnosti

Ер Србија поново лети за Цирих

Ekonomija
Autor: novosti.rs

Ер Србија је јутрос, на основу измењене одлуке Владе Србије, поново успоставила авиосаобаћај за Цирих, који је био обустављен у уторак
БЕОГРАД - Ер Србија је јутрос, на основу измењене одлуке Владе Србије, поново успоставила авиосаобаћај за Цирих, који је био обустављен у уторак, потврђено је у националној авиокомпанији.

Влада Србије је прекјуче прецизирала области из којих је ограничен улазак у Србију тако да се забрана више не односи на целу Швајцарску већ само на италијански кантон Тићино из којег долази највећи део заражених.

Авион Ер Србије је полетео јутрос нешто пре седам сати за Цирих, а други данашњи лет за Цирих планиран је у 18 сати.

 Лет Ер Србије за Цирих, као и осталих авиопревозника који саобраћају између Шавајцарске и Србије, био је обустављен након раније одлуке Владе Србије да због вируса корона забрани односно ограничи улазак у земљу страним држављанима који долазе из Италије, Кине, Јужне Кореје, Швајцарске и Ирана.

Влада је затим, 11. марта, изменила одлуку и дефинисала да се привремена забрана уласка у Србију страних држављана више не односи на свих пет побројаних земаља у целости већ су само Италија и Иран целе обухваћене, док су из остале три спорне само одређене регије - Тићинокантон у јужном делу Швајцарске на граници са Ломбардијом у Италији, покрајина Хубеј у Кини и град Дегу (Даегу) и север провинције Кјонсан (Гyеонгсанг) у Јужној Кореји.

Сви они који су у претходних 14 дана боравили у земљама Шенген зоне не могу да се украцају у авионе који лете за САД, док Ер Србија наставља да лети за Њујорк по непромењеном реду летења.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR