Glas Javnosti

Дунав осигурање" 2019. пословало најбоље у последњих 30 година

Ekonomija
Autor: republika.rs/Foto:Wikipedija

Компанија "Дунав осигурање" прошле године забележила је најбоље резултате у последњих 30 година свога пословања, изјавио је на Бизнис форуму на Копаонику председник Извршног одбора Компаније мр Мирко Петровић.
- Ми смо прошле године обележили 45 година пословања под именом "Дунав осигурање". То је велики јубилеј и баш у тој години остварили смо пословни резултат који је најбољи у последњих 30 година - рекао је Петровић за Тањуг.

Он је истакао да је Компанија у 2019. години остварила бруто добит од 29,1 милион евра, што у односу на 2018. годину, додао је, представља повећање за 97 одсто.
- Премијски приход Компаније "Дунав" износи 210 милиона евра, и то је повећање у односу на 2018. годину од седам процената. Бруто премија је за прошлу годину износи 241, 6 милиона евра, што је раст од 3,1 одсто - рекао је Петровић.

Као посебно значајан, он је навео раст инвестиционе активе "Дунава" јер то, како је рекао, показује финансијску снагу и инвестиционе фондове Компаније.

- Ми смо прошлу годину завршили с растом инвестиционе активе. Наша инвестициона актива износи 294 милиона евра, а 2018. године износила је 240 милиона евра - рекао је Петровић.
етровић је навео и да најликвиднији део инвестиционе активе "Дунав осигурања" у 2019. години износи 250 милиона евра, а у 2018. износио је 198 милиона евра, што је раст од 22 одсто.

- Техничке резерве Компаније данас износе 259 милиона евра - рекао је Петровић и истакао да сви финансијски показатељи потврђују озбиљан раст "Дунав осигурања".

- Укупан принос на капитал виши је од 22 процента и ово је била изузетно успешна година. Задржали смо наше тржишно учешће које износи око 27 процената, што је потврдило лидерску позицију "Дунав осигурања" на тржишту осигурања у Србији - рекао је Петровић.

Он је додао је да је "Дунав осигурање" истовремено поправило и своју позицију када је реч о животном осигурању.

- Дошли смо на четврту позицију у животном осигурању. Прошле године генерисали смо раст виши од 19 одсто, док је тржиште животног осигурања расло само пет одсто - закључио је Петровић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR