Glas Javnosti

Država se otvorila kao nikad pre: PENZIONERIMA I 10.000 EVRA GODIŠNJE!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kako je sve ozbiljnija oseka radnog dela stanovništva, predloženo je da potencijalne penzionere država motiviše da rade duže i tako popune praznine na tržištu rada

Nemački ministar privrede Robert Habek predložio je da određenim kategorijama penzionera u ovoj zemlji treba povećati penzije do te mere da godišnje mogu da dobiju i 10.000 evra.

Kako je širom Nemačke sve ozbiljnija oseka radnog dela stanovništva, Habek je predložio da potencijalne penzionere država motiviše da rade duže i tako popune praznine na tržištu rada.

Nemački ministar privrede Robert Habek predložio je da određenim kategorijama penzionera u ovoj zemlji treba povećati penzije do te mere da godišnje mogu da dobiju i 10.000 evra.


Kako je širom Nemačke sve ozbiljnija oseka radnog dela stanovništva, Habek je predložio da potencijalne penzionere država motiviše da rade duže i tako popune praznine na tržištu rada. Ova suma koju bi penzioneri dobili bila bi zapravo objedinitelj sume od doprinosa poslodavca za penziono osiguranje, kao i osiguranje od nezaposlenosti.

Ako se penziona revolucija kojoj Habek teži stvarno dogodi, penzije bi trebalo da se isplaćuju direktno kao bonus. Za starije osobe to znači dodatnih 10,6 posto na bruto platu.

Za ljude koji žele steći finansijsku prednost kako budu stariji, penziona revolucija bi definitivno bila unosan posao

Međutim, penziona revolucija ne bi svima dala prednost. Predlog ministra privrede Habeka odnosi se samo na one koji su dostigli standardno ​​doba za odlazak u penziju.

Iz ove mere su isključeni oni koji su u penziju otišli pre vremena ili oni koji su zbog raznih propisa prestali da rade ranije od planiranog, piše Feniks magazin.

Glas javnosti /R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR