Glas Javnosti

ДРАГАН ЂИЛАС: Држава се спрема да прода ПКБ за 100 милиона евра! У цену урачунато: Комплетна механизација, канали за наводњавање, фарме, зграде и институт

Ekonomija
Autor: Агроинфо/ Данас.рс / од 09.08.2018.

Држава је напокон саопштила почетну цену за продају ПКБ-а, која износи 12,35 милијарди динара, односно око 100 милиона евра, изјавио је шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Драган Ђилас.

Купац ће за ту цену добити 17 хиљада хектара земљишта на ободу Београда, целокупну механизацију, канале за наводњавање, фарме, зграде и институт.

„Сточни фонд ПКБ-а процењен је на додатних 17 милиона евра, а купац мора само наредне три године да настави све привредне активности које ПКБ данас обавља,“ наглашава у писаној изјави Драган Ђилас.

Како се наводи, реално је очекивати да ће купац после тога угасити сточни фонд и производњу млека и посветити се искључиво земљорадњи.

Град Београд је 2013. године, када је садашња републичка власт покушала да прода ПКБ, то одбио због стратешке одлуке да се ПКБ развија, а не продаје.

“Тада је процењена вредност била око 200 милиона евра, а као градоначелник сам сматрао да је та цена била бар дупло мања од реалне, што је био и став тадашње градске управе,” наводи се у писаној изјаив Драгана Ђиласа.

Како он истиче, садашња градска власт прихватила је цену готово дупло мању од оне понуђене 2013. године.

„То јасно показује колики је ниво пљачке грађана Београда и Србије под влашћу СНС-а. После Аеродрома „Никола Тесла“ и „Галенике“, ред је дошао и на ПКБ. Власт ће ускоро почети процес продаје „Ласте“, а планира и приватизацију градских комуналних система. Као што сам више пута рекао – после Александра Вучића и СНС-а у Србији камен на камену неће остати,“ наглашава шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Драган Ђилас.

 

Агроинфо/ Данас.рс / од 09.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR