Glas Javnosti

ДОВОЉНО ЗАЛИХА И СИРОВИНА ЗА ПРОИЗВОДЊУ Чадеж: "Нема разлога за складиштење по кућама"

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti / Blic

Залиха јестивог уља, брашна, шећера и воде има довољно и нема разлога да грађани купују и складиште велике колицицне основних животних намирница, изјавио је данас председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, после састанка са највећим произвођачима.

Чадеж је новинарима, после састанка коме је присуствовао и министар финансија Синиша Мали, рекао да је претходних дана порасла потражња и поручио да су надлежни у редовној комуникацији са произвођачима и да су сви они данас потврдили да нема разлога да се роба складишти у кућама.

"Свега тога има довољно и биће довољно. Сировина има, и што је најважније, ниједан процес није угрожен кад је у питању производња, то је основна порука", рекао је Чадеж.

Навео је да је на састанку сагледано како произвођачи размишљају у случају различитих сценарија и какве интерне политике унутар компанија воде када су у питању могуће заразе корона вирусом.

Подсетио је да је ПКС отворила инфо сервис за привреду у вези са корона вирусом, који је отворен 24 сата, седам дана у недељи и да су већ примили велики број позива.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR