Glas Javnosti

DOČEKALI I TO! PALA PRVA KAZNA ZBOG BUKE NA DORĆOLU: U kafiću zabranjeno emitovanje muzike

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Inspektori za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekcijske poslove doneli su rešenje kojim se zabranjuje upotreba muzičkih uređaja i emitovanje muzičkog programa u ugostiteljskom objektu u Ulici braće Baruh na teritoriji gradske opštine Stari grad, saopšteno je iz ove službe.

Do zabrane je došlo posle mnogobrojnih prijava uznemirenih građana iz ovog dela grada zbog prekomerne buke koja je emitovana iz spornog ugostiteljskog objekta. Kako iz gradskih službi poručuju inspekcija za zaštitu životne sredine ovog sekretarijata “izvršila je nadzor na pomenutoj lokaciji i utvrdila prekoračenje dozvoljenih graničnih vrednosti buke propisanih Zakonom o zaštiti od buke u životnoj sredini”.

Kako vele na osnovu utvrđenih činjenica, inspektor za zaštitu životne sredine je doneo rešenje kojim se privrednom društvu sa sedištem u Ulici braće Baruh zabranjuje upotreba muzičkih uređaja i opreme, kao i emitovanje muzičkog programa uživo u ugostiteljskom objektu sa iste adrese.

 

Uz to, navedeni ugostiteljski objekat će biti uvršten u vanredna kontrolna merenja buke i biće predmet pojačane noćne kontrole inspektora ovog sekretarijata.

- Ovu priliku koristimo da apelujemo na sve ugostitelje da rade u skladu sa propisima jer će svako odstupanje od zakonom propisanih pravila biti adekvatno sankcionisano od strane inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove - piše u saopštenju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR