Glas Javnosti

Dobijamo i elektronsku pisarnicu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Građani će moći da se bilo kom državnom organu obrate sa svojim zahtevom preko portala eUprave

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Srbije Mihailo Jovanović najavio je danas da će do kraja septembra na portalu elektronske uprave biti puštena nova elektronska usluga – elektronska pisarnica.


- Tu će svaki građanin moći da se uloguje, izabere jedan od državnih organa i podnese neki svoj zahtev. Zahtev će biti obrađen elektronski i rešenje ili drugi odgovor će stići u e-sanduče na portalu e-Uprave - rekao je Jovanović.

Govoreći na konferenciji posvećenoj digitalizaicji u pravosuđu koju je organizovala Američka privredna komora u Srbiji, Jovanović je naveo da su u digitalizaciji u Srbiji postignuti veoma dobri rezultati.

- Prema poslednjem izdanju globalnog izveštaja Ujedinjenih nacija koji prati razvoj elektronske uprave, Srbija je među 10 zemalja sveta koje su ostvarile najveći napredak u ovoj oblasti, dok nas je Svetska banka u prošlogodišnjem izveštaju rangirala na visoko četvrto mesto u Evropi i oblasti digitalne transformacije - kazao je Jovanović.


Dodao je da u Srbiji postoji dva miliona „e-građana", odnosno građana koji koriste usluge elektronske uprave.

Prema njegovim rečima na putu digitalizacije je definisana strategiju razvoja informacionog društva i unapređena informaciona bezbednost građana, javne uprave i privrede.


Jovanović je istakao i da je Američka privredna komora od početka digitalizacije bila jedna od najglasnijih u traženju raznih elektronskih servisa javne uprave, kao i da je pomagala u pripremi regulative i primeni rešenja iz ove oblasti.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR