Glas Javnosti

Dnevnica i do 8.000 dinara: Posao koji traži radnike, ali niko neće da radi

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U vreme kada je novac jedan od ključnih uslova za kvalitetan život, dnevnica od 8.000 dinara bez fiksnog radnog vremena, zvuči više poput sna, nego realnosti. Ali ona je itekako moguća, samo što ovaj posao ređe "odbija, nego što privlači radnike".

Kako je najpre istakla, suma koju dnevno zarađuje je sasvim zadovoljavajuća, dok radno vreme nije fiksno, što joj olakšava da organizuje privatne obaveze.

- Satnica se kreće od 800, 900, pa i do 1.000 dinara. Zavisi da li koristim svoju hemiju, ili je to osoba kod koje čistim obezbedila sama. Takođe, radno vreme nije fiksno. Često se dešava da kombinujem svoje obaveze sa radnim satima, ako je poslodavac u skladu sa tim, naravno - rekla je ona.


Takođe, čitateljka nam je priznala da ovaj posao nije nimalo lak, te da ne mogu svi da izdrže taj tempo rada.

- Kada uđeš u stan, posao odmah kreće. Dešava se i da radim po 12 sati, i to sa minimalnim pauzama. Naravno, tada zarađujem i veću sumu novca, ali svakako nije lako. Samo onaj ko je ovo radio, može da razume koliko je zapravo teško - dodala je ona.

Kamere u stanu su česta pojava...

- Uglavnom osobe kod kojih čistim nisu tu, napuste stan i vrate se kada završim. Dešava se i da me prate kako radim putem kamera, i to je u redu. Nemam šta da krijem, čak mislim i da je to poželjno, jer tako ne može doći do nekih prijavljenih "nedostataka", pa ne moram ni da razmišljam o tome - dodala je ona.

Iako se od pomenutog posla dosta zarađuje, i radno vreme nije fiksno, potražnja za osobama koje će ga obavljati je velika. Kako nam je preneto, mnoge osobe odbijaju da rade ovaj posao jer smatraju da će ih drugi gledati drugačije, kao i da nisu sigurni šta će ih sačekati u stanu, ili ko, budući da se uglavnom čisti kod nepoznatih osoba.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR