Glas Javnosti

Direktor PIO fonda: Penzije su porasle više od realne inflacije

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ognjenović kaže da je realan rast penzija 12 odsto. Penzionerima poručuje da su njihova primanja sigurna, stabilna i da su doprinosi jako dobri

“Mislim da su penzije porasle malo više od realne inflacije u državi“, ocenio je Relja Ognjenović direktor PIO fonda, upitan koliki je realni rast penzija kada se uračuna inflacija.

Objasnio je da ako se uzme i povećanje iz januara prošle godine od 5,5 odsto – sve ukupno rast penzija je bio 29 odsto, dok je realna inflacija bila 15,1.

Na kraju precizira da je "realan rast penzija  12 odsto“, i dodaje da se u to ne računa i 20.000 dinara pomoći koje je Fond isplatio penzionerima, što je ukupno 34 milijarde isplaćenih dinara van svih povećanja.

Zaključio je: "Poslednje povećanje, januarsko, od 12,1 odsto je istorijsko. Zakon je izmenjen da bismo mogli da reagujemo u kriznim vremenima, važno je da naši penzioneri znaju da su penzije sigurne, stabilne i doprinosi jako dobri“.

Takođe je naglasio kako je važno da je PIO Fond za period maj-decembar kao i januar isplatio penzije iz sopstvenih sredstava.-izvor Vreme

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR