Glas Javnosti

DIREKTOR KOJI JE OTPUSTIO 900 RADNIKA PREKO ZOOM APLIKACIJE TUŽEN! Otkriven i razlog

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kompanija koju podržava SoftBank pristala je na spajanje od 7,7 milijardi dolara sa firmom za blanko čekove, kako bi postala javna pre nešto više od godinu dana, ali takozvani SPAC ugovor tek treba da se zaključi.

Višal Garg, CEO kompanije Better.com koji je otpustio 900 zaposlenih preko Zoom-a, i to neposredno pre Božića, tužen je od strane nekadašnjeg direktora zbog navodnog obmanjivanja investitora.

Od tada, Gargova javna kontroverza — i porast hipotekarnih stopa — naštetili su imidžu i poslovanju kompanije. Sara Pirs, bivša izvršna potpredsednica za prodaju i operacije u kompaniji, tvrdila je u tužbi da je Garg pogrešno predstavio izjave Better.com-a kako bi osigurao da spajanje napreduje prenosi Telegraf


On se plašio da će investitori povući sporazum o spajanju zbog pogoršanja finansijskog stanja Better.com-a, tvrdi Pirs. Ona tuži i Garg i Better.com zbog davanja lažnih izjava investitorima o finansijskim izgledima i učinku digitalne hipotekarne firme.

Advokat Better.com-a je rekao da su tužbe "bez osnova", a SoftBank (SFTBF) nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. Pirsova je u tužbi, podnetoj u utorak američkom okružnom sudu, rekla da je izbačena sa svoje uloge u februaru u znak odmazde, zbog izražavanja zabrinutosti oko sporazuma. Ona sada traži finansijsku kompenzaciju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP