Glas Javnosti

DETALJI PRIJAVE : Kada i ko može da se prijavi za novac od države?

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Mladi će pred Novu godinu dobiti po 5.000 dinara jednokratne novčane pomoći od države, a na zvaničnom sajtu Uprave za trezor prijave će biti moguće od 1. decembra posle ponoći.

Prijava će biti moguća od 1. do 15. decembra, a postupak će biti isti kao i za prethodne dve pomoći države za mlade koje su bile od početka godine.

Pravo na prijavu imaju državljani Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu. To znači da mogu da se prijave svi koji su do početka prijave napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.Za ovaj novac, međutim, treba da se prijave samo mladi koji se nisu prijavili u prva dva kruga, što su uglavnom oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina, dok će svi ostali, koji su dobili 100 evra prvi ili drugi put pomoć, a još nemaju 30 godina, sada po automatizmu dobiti i 5.000 dinara. Država je tokom godine izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, potom i u junu, piše Ozon media.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR