Glas Javnosti

DANAS UPLATA DRŽAVNE POMOĆI: Evo ko je na spisku i ko ima PRIORITET!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Danas počinju nove uplate državne pomoći, i to svim ugostiteljima i zaposlenima u turizmu koji će dobiti po 30.900 dinara, a potom slede i isplate penzionerima i ostalim punoletnim građanima.

Nakon zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu, koji su trpeli i najveće posledice korona krize, završava se sa isplatom podrške privrednicima.

Tako na red dolaze isplate penzionerima i ostalim građanima za koje je predviđeno nekoliko tranša novčane pomoći u narednim mesecima.

Penzioneri: 50+30+20+12 +170 evra

Kada govorimo o penzionerima, ono što je sigurno jeste da će svi oni, 1,7 miliona, moći da računaju na mnogo više od prvobitno obećanih 80 evra, a da će isplate ići i u ovoj i u narednoj godini. Oni će praktično moći da računaju na ukupno 5 povećanja.

Penzioneri do kraja godine tako treba da očekuju uplatu od 100 evra. Za ovaj novac oni neće morati da se prijavljuju što je i ranije bio slučaj. Od 20. do 22. septembra biće im isplaćemo po 50 evra pomoći.

Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR