Glas Javnosti

ЦРВЕНО, НА РАДОСТ: Недимовић обећао да ће се сутра састати са пријепољским малинарима, захвалио им се на прекиду протеста

Ekonomija
Autor: Глас јавности / Бета.рс / од 06.06.2018.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић захвалио се малинарима што су прекинули протест код Пријепоља и најавио да ће сутра са њима разговарати о производњи малине, али не и о откупној цени рода пошто њу одређује тржиште.

Недимовић је за Радио телевизију Србије (РТС) рекао да су малинари одлучили да прекину протест, зато што су послушали апеле председника и премијерке да решење њихових проблема није блокада саобраћајница, већ преговори.

"Ја ћу се видети са њима сутра у 10 сати и разговараћемо како држава може да пронађе начине и да им помогне како да смање трошкове производње и како да одреагујемо на нове услове тржишта који нису лаки", казао је Недимовић.

Он је казао да је из Србије до маја, извезено рекордно малине око 90 хиљада тона и да је нормално да долази до промена на тржишту, односно до смањења потражње.

Недимовић је изразио наду да ће малинари и хладњачари успети да дођу разговорима до компромиса, јер је то у њиховом интересу.

"Жеље су једно, реалност је друго, видећемо шта ће бити са ценом, али и хладњачарима је интерес да нађу заједники језик са малинарима, јер шта ће они наредне године да раде уколико производња сада пропадне. Ми на тржишту имамо друге противнике", оценио је Недимовић.

Малинари, који су под блокадом држали пут Пријепоље–Бијело поље, синоћ су после састанка са народним послаником СНС-а Крстом Јањушевићем одлучили да обуставе блокаду пута и свој протест.

Они су од суботе блокирали магистралу незадовољни откупном ценом, посебно понуђеном дневном од 50 до 80 динара.

Произвођачи су у својим захтевима истицали да је реална цена 180 динара.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR