Glas Javnosti

Čiji je hotel "Jugoslavija"

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Stečajni dužnik "Denjub riversajd", čija je najvrednija imovina Hotel Jugoslavija, prodavao se javnim nadmetanjem kao pravno lice, po početnoj ceni od oko 27 miliona evra.

Hotel Jugoslavija prodat je danas na licitaciji po početnoj ceni, a kupac je "MV Investment", u vlasništvu "Milenijum tima". Stečajni dužnik "Denjub riversajd", čija je najvrednija imovina Hotel Jugoslavija, prodavao se javnim nadmetanjem kao pravno lice, po početnoj ceni od 3.176.997.271 dinara, odnosno nešto više od 27 miliona evra.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) objavila je 20. februara da se prodaje imovina preduzeća "Denjub riversajd" u stečaju, a najvažniji deo te imovine je beogradski hotel "Jugoslavija".


Podsetimo, parcela na kojoj je zgrada hotela pripada kompanijama "MV Investment D.O.O." i "Denjub Riversajd D.O.O.". Beogradski sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je u septembru prošle godine rani javni uvid za plan prema kojem će na mestu sadašnjeg hotela "Jugoslavija" nići kompleks sa neboderom.

Umesto nekada čuvenog hotela, na ovom mestu predviđena je izgradnja kompleksa sa objektom visine do 155 metara, dok je planirana površina budućeg kompleksa 240.000 kvadrata.

Kompanija "MV Investment d.o.o" iz Beograda, ćerka firma "Milenijum tima", finansirala je izradu Plana detaljne regulacije (PDR) za Blok 11 i dela Bloka 10, kojim se predviđa i rekonstrukcija ovog objekta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR