Glas Javnosti

CENE VOĆA I POVRĆA OTIŠLE U NEBO : Jagode 400 dinara, krastavac 120 dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Slatke, krupne, jagode iz raznih plastenika u zemlji i inostranstvu, pogotovu iz Grčke, prodavale su se na beogradskim pijacama, i na Zelenom vencu, a cena im se kreće od 400 dinara po kilogramu, dok se korpica od pola kilograma mogla kupiti za 250 dinara.

Na jednoj tezgi bilo je i trešanja, koje su se prodavale 600 dinara po kilogramu. Nakupci kažu da će one uskoro stići u većim količinama.Kada se završi kupovina crvenih voćkica, u kese se dodaje i povrće iste boje.

Na svakoj tezgi na "Zelenom vencu" može se naći svež paradajz. Sitniji, krupniji, različitih sorti, košta najmanje 250 do 400 dinara, u zavisnosti od sorte i veličine. Na tezgama se crvene i rotkvice, a cena im je različita. Koštaju od 60 do 80 dinara.

Beograđani su juče tražili i sveže zeleno povrće. Veza zelene salate kreće se u proseku od 50 do 80 dinara, dok je za kilogram krastavca potrebno 120 dinara. Kupus i tikvice mogu se kupiti po ceni od 100 dinara. Kupuje se i mladi luk, a nakupci ga prodaju po ceni od 70 dinara.

Mladi krompirići, čija je sada sezona, koštaju od 200 do 400 dinara.

Manja ponuda južnog voća

Južnog voća kao što su banane, limun, kivi, mandarine ima sve manje na pijaci na Zelenom vencu. Ponuda ovog voća sredinom maja je kako kažu nakupci oskudna, jer je sve aktuelnije sezonsko voće. Za kilogram južnog voća potrebno je izdvojiti od 120 do 220 dinara.

Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR