Glas Javnosti

Cene nekretnina u Beogradu i Zagrebu skaču u nebesa

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Mnogi u Zagrebu "Kaptol centar" smatraju najekskluzivnijim trgovačkim centrom u gradu, dok u Srbiji toj lokaciji može da parira Beograd na vodi

Kako mediji u Hrvatskoj javljaju, najskuplji stanovi u Zagrebu se prodaju u novom delu Kaptol centra, i jedan kvadrat iznosi i do 10.000 evra. Ipak za komšijama ne zaostaje ni Beograd, gde je prošle godine najskuplji kvadrat prodat po ceni od 9.475 evra na lokaciji Beograd na vodi, dok je najveća suma izdvojena za stan ukupne površine 346 metara kvadratnih, odnosno 2.219.888 evra na Savskom vencu.

U kompleksu Kaptol centra ima samo četiri ili pet većih stanova i kažu da su svi prodati ili je ostao samo jedan. Zanimljivo je da je ova nadogradnja rađena gotovo u tajnosti kada su javne objave u pitanju, a najbolje je vidljiva sa više pozicije kao što je Gornji grad.

Mnogi u Zagrebu "Kaptol centar" smatraju najekskluzivnijim trgovačkim centrom u gradu, na najljepšoj lokaciji. Građena je po projektu arhitekte Branka Kincla, a renovirana pre nekoliko godina, kada ju je preuzela Supernova i uložila 15 miliona evra u obnovu.


Što se tiče Beograda, u toku prošle godine, zabeležen je najveći broj od 6.316 kupoprodajnih ugovora. Uporedo sa izveštajem sa tržišta nepokretnosti Republički geodetski zavod je objavio i RGZ Indeks cena stanova za treći kvartal koji iznosi 157,03, što predstavlja rast od 1,11 odsto u odnosu na drugi kvartal.

U segmentu "starogradnje" međugodišnji rast cena je iznosio 9,26 odsto, dok je u segmentu "novogradnje", odnosno kupovine od investitora, rast cena iznosio 6,26 odsto, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda.Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR