Glas Javnosti

Cene dimničarskih usluga u Beogradu skočile nakon decenije

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Beograđani će od 1. marta 2024. godine plaćati veće iznose za dimničarske usluge, nakon što je Privremeni organ grada Beograda dao saglasnost na povećanje cena koje nisu usklađivane od 2011. godine.
Nova cena će iznositi 2,30 dinara po kvadratnom metru stambene površine sa uključenim PDV-om, što predstavlja značajan skok sa prethodnih 1,38 dinara.
Ovo povećanje dolazi kao odgovor na potrebu za prilagođavanjem cenovnika inflaciji i troškovima koje komunalno preduzeće "Dimničar" ima u svojem poslovanju.

 
"Dimničar" ima bogatu istoriju dugogodišnjeg rada na održavanju dimnjaka i dimovodnih sistema, uključujući primenu hemijskih sredstava i fizičko merenje u svom radu od 1980-ih, a od 2000. godine deluje kao akcionarsko društvo.

Transformacija u akcionarsko društvo i sveobuhvatne usluge koje "Dimničar" pruža, od čišćenja i održavanja dimnjaka, pregleda i kontrole dimovodnih i ventilacionih kanala, do čišćenja masnih ventilacija, predstavljaju temelj za ovu neophodnu prilagodbu cena. Očekuje se da će ovo povećanje doprineti boljoj efikasnosti i sigurnosti sistema grejanja u prestonici, smanjujući rizik od požara i aerozagađenja.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR