Glas Javnosti

CENA KVADRATA U BEOGRADU OKO 2.500 EVRA: Jedan deo grada posebno interesuje kupce

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Najviše novca za novu nekretninu daju kupci stanova na Savskom vencu, Vračaru i Starom gradu.

Prosečna cena kvadrata u Beogradu je oko 2.500 evra. Najviše novca za novu nekretninu daju kupci stanova na Savskom vencu, Vračaru i Starom gradu. Beograđani sve više razgledaju nekretnine u Borči, pa je ovo palilulsko naselje izbilo u sam vrh liste zbog cene kvadrata, koja je niža i za 1.000 evra od proseka.


Od početka godine zabeležen je blagi rast prosečne cene u odnosu na prošlu godinu. Tokom 2023. godine kvadrat je bio oko 2.500 evra, trenutna cena starogradnje je 2.572 evra, dok je za novogradnju potrebno izdvojiti 2.496 evra. Međutim, agenti za nekretnine kažu da cene stagniraju. Najskuplje je na Savskom vencu, Starom gradu i Vračaru. Kvadrat na Savskom vencu, kada se izuzme Beograd na vodi, može da se nađe i za 2.800 evra na Autokomandi.

U okolini Palate pravde cena kvadrata trenutno je oko 3.100 evra, slično je i na Dedinju. U blizini Kliničkog centra kvadrat je 3.300, a 100 manje procenjuje se kvadrat na Zelenom vencu - rekli su zaposleni na sajtu za oglašavanje nekretnina "Četiri zida".


Oni koji planiraju da kupe stan najčešće se informišu o nekretninama u Zemunu i Novom Beogradu. Međutim u sam vrh izbila je Borča i trenutno je ispred svih beogradskih naselja. Popularne lokacije su Mirijevo, Karaburma i Batajnice.

Porodice najčešće traže trosobne stanove od 70 metara kvadratnih. Međutim, najveći broj kupaca traži ipak se odlučuje za stanove od 50 kvadrata, koje mogu i da izdaju. Kako su nam objasnili osim povoljnije cene kvadrata, mladi bračni parovi sa decom odlučuju se za ova naselja zbog blizine i većeg broja osnovnih škola.


Cena kvadrata u Borči je 1.460 evra
, dok je za Mirijevo neophodno izdvojiti 400 evra više. Mirijevo ima dobru povezanost sa svim delovima Beograda, a trebalo bi da bude još bolje u narednim godinama s obzirom na to da će do Mirijeva ići i prva linija budućeg metroa. Takođe, ono što ove lokacije čini privlačnim pre svega za porodice i mlade parove su veliki broj škola, vrtića i parkova.


Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR