Glas Javnosti

Brnabić: Skupština da požuri sa usvajanjem zakona za pomoć od 10.000 dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Rasprava u Skupštini Srbije koja traje više od mesec dana izgubila je svaki smisao, ocenila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i dodala – gubi se vreme dugim trajanjem sednice, jer Skupština treba da usvoji važne zakone.

Ona je rekla da, nakon što je Evropska unija pooštrila propise koji se odnose na veštačku inteligenciju, Srbija želi da se „pozicionira kao evropski centar za te investicije“.

 Čeka Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom do 16 godina, kojim bi ona dobila jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara. Vlada Srbije je izdvojila novac za ovu namenu ali Skupština Srbije mora da usvoji taj zakon, na osnovu koga bi novac bio isplaćen – rekla je premijerka.

Dodala je da iz istog razloga čekaju i zakoni o planiranju i izgradnji, gubi se vreme i na zakon o radnim dozvolama, „kojim se borimo za bolji položaj naših radnika i više stranih radnika u Srbiji“.

Istakla je da su poslednjih desetak dana postignuti veliki i važni uspesi, među kojima je i organizacija specijalizovane izložbe EXPO 2027, zatim otvaranje na hiljade radnih mesta, otvaranje obilaznice oko Beograda, izdavanje prve dozvole za autonomnu vožnju.

– Na dobijanju domaćinstva organizacije EXPO 2027. čestitali su nam svi, jedan Blinken, Banderas, a samo neki kod nas kažu da to nije mnogo važno – rekla je Ana Brnabić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR