Glas Javnosti

Брнабић: Платни разреди најбољи за правичан обрачун и исплату плата

Ekonomija
Autor: N1/foto:wikipedia

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да је неопходно наћи системско решење за правичан и равномеран обрачун и исплату плата према сложености посла, саопштио је њен кабинет.

"То је најбоље остварити увођењем платних разреда", рекла је Брнабић у разговору са представницима репрезентативних синдиката у просвети о ефектима повећања минималне цене рада на запослене са различитим стручним степеном у просвети, као и о регулисању висине коефицијената за обрачун плата кроз увођење платних разреда.

Представници репрезентативних синдиката просвете предочили су премијерки Брнабић њихове "предлоге за повећање коефицијената административним и финансијско-књиговодственим радницима, како би просветни радници били адекватније плаћени".

Саговорници су се сагласили да је неопходно успоставити основне критеријуме за унапређење педагошког рада у основним и средњим школама.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је да ће у циљу изналажења свеобухватног решења за проблеме просветних радника, одржати консултације и са Министарством финансија и Министарством државне управе и локалне самоуправе.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR