Glas Javnosti

Britanski proizvođač pahuljica zbog predostrožnosti povukao čokoladne pahuljice sa tržišta

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Rizik od povrede je minimalan, ali kompanija nije spremna da kompromitujemo kvalitet ili sigurnost

Britanski potrošači savetuju se da bace čokoladne pahuljice marke Kellogs jer postoji bojazan da mogu izazvati gušenje. Kako se dalje navodi, strahuje se da se u kutijama nalaze "tvrđe kuglice" koje bi mogle da se zaglave u grlu i izazovu gušenje, ili u najboljem, mogu izazvati dentalna oštećenja.

Vladina zdravstvena agencija Food Standards Agency savetovala je kupce da se reše pakovanja od 450 grama i zatraže puni povrat novca.

Kompanija sa sedištem u Čikagu, nekadašnja Kellogg Company i proizvođač Kelloggs žitarica u Evropi, rekla je da "dobrovoljno povlači Kelloggs pahuljice čokoladne žitarice zbog kvalitativnog defekta".


"Ovaj dobrovoljni povrat robe odnosi se na Kelloggs Corn Flakes čokoladne žitarice koje su novi proizvod u prodaji od januara 2024. godine i dostupne su u Tesco-u, One Stop-u, Londis-u, Budgens-u, Premier prodavnicama i Cash & Carry prodavnicama Booker", navedeno je u kompaniji.

"Kada smo primetili da se tvrde grudvice žitarica formiraju u vrlo malom delu naših novih Kelloggs Corn Flakes čokoladnih žitarica, odlučili smo da povučemo sve proizvode. Važno je reći da je rizik od povrede minimalan, ali nismo spremni da kompromitujemo kvalitet ili sigurnost", zaključili su iz kompanije.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR