Glas Javnosti

BIVŠI ZAPOSLENI TVITERA DIGLI SE NA NOGE : Njih 100 podnelo zahtev za arbitražu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Oko 100 radnika, koji su nedavno otpušteni u Tviteru, optužilo je kompaniju da je nepravedno otpustila više žena nego muškaraca, kao i one zaposlene koji su bili na medicinskom ili roditeljskom odsustvu.

Spomenuli su da je i prekršeno obećanje o otpremninama prenosi Cnn.

"Navodi su uključeni kao deo zahteva bivših zaposlenih za arbitražom protiv kompanije", navodi se u izjavi  advokata Šenon Lis-Riordan.

Arbitražni zahtevi imaju za cilj da pomognu radnicima koji ne mogu da učestvuju u toj parnici zbog ugovora koji su potpisali sa kompanijom.


- Ponašanje Tvitera otkako je Mask preuzeo je neverovatno, i mi ćemo težiti svim mogućnostima da zaštitimo radnike i izvučemo sa Tvitera nadoknadu koja im pripada - rekla je advokatica.

Dodala je da se čula sa stotinu bivših zaposlenih i da je popunila samo prvi talas zahteva za arbitražu.

- Spremni smo da se borimo za jednog po jednog, u ime potencijalno hiljada zaposlenih ako to postane neophodno - dodaje.

Još jedna  grupa tuži Tviter jer Ilon Mask nije ispoštovao rad od kuće.

Bivši zaposleni koji su tužili Tviter ostvarili su ranu pobedu prošle nedelje kada je sudija presudio u korist njihovog predloga nalažući kompaniji da obavesti sve otpuštene radnike o nerešenim tužbama pre nego što od njih zahtevaju da potpišu sporazume o otpremnini kojima se odriču prava na parnicu piše Telegraf Biz

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR