Glas Javnosti

BITKOIN PROBIJA SVE GRANICE : Ovo je cena za 11. april

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Bitkoin je značajno porastao u ponedeljak uveče, 10. aprila, nadmašivši bitan psihološki prag od 30.000 dolara, dok investitori čekaju ključne podatke o inflaciji kasnije tokom nedelje, koji bi mogli da (pre)usmere cene kriptovaluta.

Najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji - bitkoin - porasla je 7% na 30.193,25 dolara, prvi put od juna, prema podacima Coin Metrics.

Eter je napredovao za više od 3,5 odsto, na 1.925,11 dolara, i to prvi put od avgusta, dok investitori čekaju najnoviju tehnološku nadogradnju Ethereum mreže, koja je zakazana za sredu.


Prema rečima Džejmsa Laviša, partnera u Bitcoin Opportunity Fund, trgovci sada, kada je bitkoin dostigao navedenu vrednost, verovatno spekulišu da bi broj indeksa potrošačkih cena u sredu "mogao da dođe na nivo koji bi Fed-u dao razlog da razmisli o pauziranju podizanja stopa na sledećoj sednici", čime bi se podstakla sredstva poput bitkoina.

Podsećamo, podslednje podizanje kamatne stope Fed-a bilo je 22. marta, kada je kamata podignuta za 0,25 odsto.

Kripto menjačnice - naša budućnost?

Investitori, takođe, prate najnovije čitanje indeksa cena proizvođača, koje bi trebalo da bude objavljeno u četvrtak, piše CNBC.
Podseća se i da su kriptovalute su ove godine porasle. Bitkoin je do sada uznapredovao 80, a a eter oko 60 procenata.

Glas javnosti/Telegraf Biz

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR