Glas Javnosti

BEZ ZAINTERESOVANIH ZA BEOGRAĐANKU: Propalo javno nadmetanje, NIKO SE NIJE JAVIO!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Javno nadmetanje za kupovinu dela zgrade "Beograđanke", koje je bilo zakazano za danas, otkazano je jer nije bilo zainteresovanih kupaca, piše RTS, a vrednost ponuđenih kvadrata bila je procenjena na početnu cenu od 20,6 miliona evra.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponuđeno više od 19.000 kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Budući kupac treba da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta, uz obavezu da neće promeniti namenu zgrade.

Grad je obavezao kupca da položi depozit od 10 odsto procenjene vrednosti, koji može da bude i veći, ukoliko se na tenderu bude pojavilo više ponuđača.

Beograđanka je dugo bila simbol našeg grada i važila je za jednu od najmodernijih zgrada na Balkanu, a danas, navodi RTS, pravi velike gubitke i nema potrebe da građani plaćaju njeno održavanje.

Beograđanka je izgrađena u periodu od 1969. do 1974. godine po projektu arhitekte Branka Pešića i jedno je od najznačajnijih ostvarenja beogradske arhitekture s kraja 60-ih godina 20. veka.

Sa 23 sprata, u to vreme, predstavljala je najvišu zgradu Beograda.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR