Glas Javnosti

BAREL JEFTINIJI, PŠENICA SVE SKUPLJA!: Sada se zna i koliko će gorivo u Srbiji koštati od petka

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Tržište nafte od jutros je bez velikih promena u odnosu na juče. Cena barela nafte na londonskom tržištu jutros je 100,7 dolara, dok je cena na američkom 96 dolara po barelu.

Pre oko mesec dana barel je vredeo i do 130 dolara. Cena je potom pala na oko 120 dolara i poslednjh desetak dana kontinuirano je u minusu.


Govoreći o cenama goriva u Srbiji, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović ocenio je da se u petak neće desiti neke velike promene cene dizela i benzina, jer su referentne cene derivata na svetskom tržištu stabilne.

"Referentne cene nafte u svetu nisu pale, ali nisu ni porasle, nego su stabilne, tako da se neće desiti neke velike promene ni u petak", rekao je Mićović.

On je objasnio da su referentne cene derivata visoke zbog toga što se prave velike zalihe dizela i kerozina, s obzirom na to da se očekuje intenzivan aviosaobraćaj tokom aprila i maja, prenosi Blic.

Mićović je rekao kako se kod nas tržište smirilo, tako da više nema povećane tražnje za derivatima.


Tržište kriptovaluta od jutros je u crvenom. Vrednost bitkoina iznosi 40.057 dolara, što je minus za oko 5 odsto u ondosu na prethodne dana. Ostale kriptovalute takođe su u padu.

Cena pšenice u porastu. Cena pšenice iznosi 1.081 dolra po toni, što je rast za oko 3 odsto u odnosu na prethodne dane. Cena kukuruza iznosi 764 dolara po toni.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR