Glas Javnosti

BAJATOVIĆ: Neće biti PREKIDA u dotoku gasa iz Bugarske u Srbiju

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović, ocenio je danas da se prekid dotoka gasa iz Bugarske u Srbiju neće desiti i da su izjave o tome deo "propagandnog rata" koji traje, i na čijoj meti su Bugarska i Srbija.

"Mislim da se prekid dotoka gasa kroz Bugarsku neće desiti iz prostog razloga što je gas berzanska roba i uvek možete nekom količinom gasa da platite transport. Ja čak mislim da oni to kompenzuju, ali neće da kažu" - rekao je Bajatović..

Istakao je da nema nikakve sumnje da se sa berzanskom robom, koja je isto što i novac, može platiti transport gasa bez uvođenja rublje u takvu transakciju. "Nema uopšte potrebe da razmatramo te geopolitičke izjave. Između ostalog, pritisak je na Bugarsku i na Srbiju. Sa druge strane, šta opredeljuje odnose? Interes. Pa šta sad, da Bugari obustave transport gasa, a odakle njima gas? Nema", dodao je.



"Da li je interes Rusije da ostane bez prihoda od izvoza gasa? Očigledno da nije" - kaže Bajatović i "evropska jednačina snabdevanja gasom" ne može rešiti bez ruskog gasa najmanje u narednih sedam godina.

Kaže i da je Srbijagas pre nekoliko dana platio gas Gaspromu u evrima i dodao da je dogovoreno da se sa plaćanja u dolarima - pređe na evre, prenosi Telegraf. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR