Glas Javnosti

BAFET: “STANJE NA BERZAMA KAO 1987.”

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Jedan od najpoznatijih svetskih investitora Voren Bafet izjavio je u intervju za “Market Watch” da aktuelne trendove na svetskim berzama nije video u svojih 89 godina života.

On je sadašnju paniku na berzi u Njujorku uporedio sa onom iz 1987. Godine kada su iznenada svetske berze izgubile 1.700 milijardi dolara, u danu koji je nazvan “Crni ponedeljak”. Bafet je savetovao investitore da pomno prate berzu, “iz sekunde u sekundu”, jer svaka vest ima dramatičan uticaj na rast ili pad cena akcija.

Inače, Bafetov konglomerat “Berkšajr Hatavej” procenjuje se trenutno na 128 milijardi dolara. Bafet je prošle nedelje povukao kontroverzan investicioni potez, jer je za 45,3 milijarde dolara kupio akcije jedne od najvećih američkih aviokompnaija Del Erlajns I sada drži 11 odsto akcija u toj kompaniji, pčrenosi novac hr.  

Pojedini analitičari su osporavali ovaj njegov potez smatrajući da se aviokompnaije još dugo neće oporaviti od posledica epidemije korona virusa, dok su drugi investitori krenuli sa sličnim investicijama, poput Sitigrupe.

Bafet smatra da bi aviokompanije koje sada beleže ogromne gubitke zbog krize sa korona virusom, mogle da budu dobra dugoročna investicija. 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR