Glas Javnosti

Ariljski malinari ne prihvataju dogovor o otkupnoj ceni maline

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Malinari okupljeni oko udruženja "Vilamet" Arilje nezadovoljni su postignutim dogovorom o otkupnoj ceni maline od 250 dinara po kilogramu i ne prihvataju ga, izjavio je predstavnik ovog udruženja Mileta Pilčević.

Pilčević je za N1 rekao da je o dogovoru čuo iz medija i da su predstavnici ovog udruženja bili isključeni iz poslednjih pregovora iako su na svim prethodnim sastancima bili prisutni.

„Šokirani smo da smo isključeni iz pregovora i time da se dovode neki drugi ljudi koji to dogovore bez ičije saglasnosti. Oni su podržali rešenje od 250 dinara po kilogramu, što mi nikako ne prihvatamo. To je cena proizvodnje“, rekao je on.


Navodi da su se proizvođači maline nadali da će ih Ministarstvo zaštititi i dati im podršku, ali da su, kako kaže, prepušteni sami sebi.

„Mi ne možemo da verujemo šta se događa – jedno dogovaramo, drugo se radi, treće se piše. Ni mi nismo više načisto šta se dešava“, kaže Pilčević.

Proizbvođači su ranije za nedelju, 9. jun, najavili protest ukoliko se dogovor o otkupnoj ceni maline ne postigne, a Pilčević kaže da će se malinari okupljeni oko udruženja „Vilamet“ priključiti protestu.

Prema planu, malinari će se u nedelju u podne okupiti kod fudbalskog stadiona u Arilju odakle će se krenuti za Požegu, a planiraju i blokadu petlje Arilje -Požega na dva sata.

Prema rečima Polčevića, osim malinara iz Arilja najavljena je i podrška proizvođača iz Ivanjice i Kraljeva i drugih mesta.


Glas javnosti/ N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR