Glas Javnosti

Antić: Sve energetske kompanije rade punom parom

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti

Energetske kompanije i u uslovima zabrane kretanja tokom čitavog vikenda obezbeđuju nesmetano snabdevanje svim ključnim energentima, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Antić je naveo i da 123 benzinske stanice širom Srbije rade u režimu 24 sata.

"One su predviđene pre svega za snabdevanje prioritetnih potrošača, zdravstvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova, komunalne službe, i transporteri. Svi oni koji se nalaze u prvom prioritetu", rekao je Antić za Tanjug.

Ministar navodi da sva postrojenja "Elektroprivrede Srbije" rade u punom kapacitetu u tri smene.

"Obezbeđuju puno snabdevanje električnom energijom za naše građane i privredu koja radi", kaže Antić i dodaje da jedan deo te električne energije u ovom trenutku Srbija izvozi u skladu sa dugoročnim ugovorima.

Takođe, 24 sata radi i Rafinerija u Pančevu, kao i preduzeće "Srbijagas" koje obezbeđuje redovno snabdevanje tržišta gasom.

"Sve energetske kompanije obavljaju svoju dužnost u punom kapacitetu", ističe ministar, navodeći i da sve toplane rade uobičajeno dok režim grejanja prilagođavaju vremenskim uslovima.

Kada je reč o funkcionisanju rudarskih kompanija u Srbiji, Antić navodi da one rade normalno i obezbeđuju proizvodnju i uglja ali i svih ostalih metala i minerala.

"RTB Bor radi takođe u režimu 24 sata dnevno, što je značajno i za našu ukupnu ekonomsku politiku, za proizvodnju, za našu ekonomiju. Paralelno sa borbom protiv epidemije mi sprovodimo snažne mere kako bi se pripremili da Srbija na ekonomskom planu uhvati korak sa onim trendovima koje smo imali krajem prošle i početkom ove godine kada smo bili u zamahu i kada smo imali veoma intenzivan ekonomski i privredni rast", objašnjava Antić.

Upravo iz tog razloga, kaže, energetski i rudarski sektor će dati snažan doprinos ukupnim merama ekonomskog oporavka zemlje.

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR