Glas Javnosti

Akva park najveći u Srbiji investicija od 12 miliona evra

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Panonske terme, akva park u Inđiji, imaće tobogane dužine oko jednog kilometra, a kompleks bazena sa hotelom biće izgrađen na površini od 6 hektara.

Vrednost investicije je 12 miliona evra, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

– Ovo nije samo zabava u akva parku, već i zapošljavanje novih radnika, kao i upotpunjavanje kompleksa brojnim sportskim sadržajima u okviru hotelske infrastrukture – istakao je predsednik opštine, uveren da će u maju sledeće godine biti završena izgradnja prvih šest bazena u Inđiji, piše eKapija.

Milan Milojević, vlasnik kompanije Voda Sinđelić Ždrelo, koja je investitor ovog projekta, najavljuje izgradnju najpre šest bazena, hotel, restorane…


– Za Panonske terme planiramo objekat od 16 hiljada kvadratnih metara, biće izgrađena tri zatvorena i tri otvorena bazena, prateći sadržaji, restorani, kongresne sale, igraonice, teretane – istakao je Milojević, predstavljajući novinarima prvu fazu izgradnje akva parka.

On je rekao da će u tom trenutku u hotelu biti zaposleno 150 radnika.

Druga faza investiranja podrazumevaće još zatvorenih i otvorenih bazena, kao i dodatno proširenje smeštajnih kapaciteta.

Gradnja je počela pre dve nedelje, a trenutno su u toku radovi na bušotini od 1.100 metara, gde se očekuje termalna voda od 63 stepena, kapaciteta 30 litara u sekundi.

Kako portal podseća, ovaj projekat najavljuje se kao najveći akva park u Srbiji, sa luksuznim hotelom, velnes i spa centrom, apartmanskim pansionima, zatvorenim i otvorenim bazenima, terenima za fudbal sa veštačkom i prirodnom trafom, po dva košarška, odbojkaška i teniska terena, terenima za odbojku na pesku i mini golf, teretanom, dečjim parkom na otvorenom i igraonicama u objektu, autokampom, letnjom pozornicom i parkingom.

Akva park će imati 12 bazena – 5 zatvorenih ispod jedinstvene kupole i 7 bazena na otvorenom. Spoljašnji bazeni planirani su kao mala jezera, dok će unutrađnji imati tobogane.

Hotel Panonske terme prostiraće se na 14.000 metara kvadratnih, imaće 4 sprata sa 110 soba i apartmana sa pogledom na akva park, dva restorana, barove i tri multifunkcionalne kongresne sale. Na krovu hotela nalaziće se krovna terasa sa restoranom i pogledom na Panonsku ravnicu.Realizacija projekta planirana je u tri faze.

U prvoj, koja će trajati 30 meseci gradiće se akva park, zatvoreni bazeni pod kupolom površine 1.400 metara kvadratnih i dva otvorena bazena površine 700 metara kvadratnih i deo hotela sa 40 soba.

U drugoj fazi u periodu od 18 meseci gradiće se dodatnih 5 otvorenih bazena na 1.000 kvadrata i dogradnja hotela sa još 70 soba.

Treća faza obuhvatiće apartmanske paviljone, auto kamp, letnju pozornicu i sportske terene. Kompleks će uposliti 140 radnika, a moći će da primi od 2.000 do 3.000 kupača dnevno.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR