Glas Javnosti

AKCIJE ILONA MASKA U DRASTIČNOM PADU! Za sve kriv jedan jedini tvit

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Akcije "Tesla" koje kotiraju na berzi u Frankfurtu pale su za 8 odsto jutros na ranom trgovanju, posle ankete glavnog izvršnog direktora kompanije Ilona Maska na Tviteru o tome da li da proda jednu desetinu vlasničkog udela u tom preduzeću.

Mask, trenutno najbogatiji čovek na svetu, napisao je u subotu na Tviteru da će prodati 10 odsto njegovih akcija u "Tesli" ako korisnici ove društvene mreže podrže taj predlog.

Više od 3,5 miliona Maskovih pratilaca na Tviteru uključilo se u anketu, a njih 57,9 odsto je zaokružilo odgovor "da", prenosi Rojters.

"Bez obzira na rezultate ankete, Mask će najverovatno početi prodaju više miliona svojih akcija u ovom kvartalu. Razlog je predstojeći poreski račun od više od 15 milijardi dolara", navodi taj medij.

Tesline akcije u Frankfurtu su pale su za 7,9 procenata na 980 evra na trgovaju u 7:31 časova po srednjoevropskom vremenu. Na Njujorškoj berzi, akcije ove kompanije su u 2021. godini zabeležile rast od 73,2 posto, u odnosu na indeks Nasdak Kompzit koji je povećao vrednost za 23,9 procenata u dosadašnjem toku godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR