Glas Javnosti

"Uzmi račun i pobedi" - Ko plaća karticom biće u prednosti

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Već za nekoliko dana građani će moći da unose svoje račune u aplikaciju novog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", u kojoj će biti podeljeno deset stanova.

Prvo izvlačenje dva stana planirano je u prvoj polovini maja, a nekretnine će ovog puta biti veće nego prethodnih godina. Novina ovogodišnje državne nagradne igre je što će se plaćanje karticama računati kao dvostruka prilika za dobitak, saznaju Novosti.
Za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", ove godine obezbeđeno je 3,8 mil EUR, odnosno oko 300.000 EUR više nego u prošlogodišnjem izdanju. Iz tekuće budžetske rezerve Republičkoj direkciji za imovinu Srbije raspoređen je 451 milion dinara kako bi pribavila stanove za nagradni fond.

Nagradna igra će, isto kao i prošle godine, ponovo biti organizovana u dva kruga, a u svakom od njih biće podeljeno po 10 stanova. Oni se nalaze u stambeno-poslovnim kompleksima Zemunske kapije i Petica na Novom Beogradu.
Kako saznaju Novosti, ove godine stanovi iz nagradnog fonda biće veći od onih koji su podeljeni proteklih godina.
Za učešće u 2024, građani će morati ponovo da se registruju na aplikaciji "Uzmi račun i pobedi", a važe isključivo računi iz ove godine.
Kako je cilj ove nagradne igre jačanje poreske kulture i podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, ove godine će dodatno biti motivisano bezgotovinsko plaćanje. Prema rečima Saše Dulića, pomoćnika direktora Poreske uprave Srbije u sektoru za informacione i komunikacione tehnologije, bezgotovinsko plaćanje će omogućiti dvostruku šansu za dobitak stana.
- Za građane koji učestvuju u ovoj nagradnoj igri se gotovo ništa ne menja, osim što imaju duplo veću šansu da dobiju nagradu, odnosno stan. Skeniranjem računa koji je registrovan kao bezgotovinsko plaćanje, u najvećem broju slučajeva to je plaćanja karticom, stići će dva koda. Sistem će naime registrovati da je to račun plaćen platnom karticom - kaže Dulić.
Plaćanje karticama stimulisano je na ovaj način u prvoj godini kada je nagradna igra i organizovana. Tada su se poštom slali fiskalni računi i slipovi kao potvrda da je kupovina obavljena karticom.
- Sada građani neće morati da se dodatno angažuju da bi dobili duplo veću priliku za dobitak, kao onda kada su posebno slali slipove, a posebno račune. Jednom skeniran račun koji je plaćan bezgotovinski automatski će značiti dva koda. Jer, svaki fiskalni račun ima označen način plaćanja, odnosno da li je to obavljeno gotovinom ili karticom. Na ovaj način smo dodatno hteli da stimulišemo bezgotovinsko plaćanje u cilju borbe protiv sive ekonomije - istakao je Dulić
Prošle godine u nagradnoj igri koju organizuje država otvoreno je više od milion aplikacija "Uzmi račun i pobedi", a sreću da dobiju stanove dobijali su građani i sa računima od samo stotinak dinara.
Lokacije u Zemunu i Novom Beogradu
Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije nalazi se na prostoru bivše kasarne Aleksa Dundić u Zemunu. Lokacija je omeđena ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Filipa Višnjića. Na Novom Beogradu stanovi se dodeljuju u kompleksu Petica, na uglu Nehruove i Jurija Gagarina. Na obe lokacije investitor je Građevinska direkcija Srbije.


Glas javnosti/ D06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR