Glas Javnosti

"Od večeras cene nafte i benzina idu u RIKVERC"

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Od večeras u 20 sati cene nafte i benzina idu "U RIKVERC", dizel 197 dinara.  rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Velika je kriza sa energentima u Evropi i svetu. Imamo određene količine nafte na teritoriji zemlje, a prava na eksploataciju pripadaju NIS koji je u većinskom vlasništvu "Gaspromnjefta". Imamo oko 800.000 tona nafte na godišnjem nivou, eksploataciona prava pripadaju NIS, većinski vlasnik "Gaspromnjeft".


Tražio sam da se spuste cene nafte i za maloprodaju i velikoprodaju - rekao je Vučić, dodavši da će od večeras cene nafte i benzina ići "u rikverc".

Kako je rekao, zahvalan sam ljudima iz NIS.

- Cene će biti za 10 dinara niže nego ove nedelje. Dizel će biti 195 dinara, benzin 180 dinara - rekao je Vučić.
Podsetimo, Uredba o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama prvo je usvojena 10. februara, da bi od tada bila produžena više puta. Prema poslednjoj Uredbi, objavljenoj u "Službenom glasniku RS", ograničenje cena naftnih derivata je produženo do 31. maja ove godine.
Prema saznanjima u Nemanjinoj 11 se prave računice koja bi opcija donela jeftinije gorivo odnosno zaštitila standard građana ali da pri tom ne ugrozi i poslovanje naftnih kompanija, prenosi Blic.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR