Glas Javnosti

"NAVLAKUŠA" ER SRBIJE KOJU JE NOVINAR RAZOTKRIO: Karte su na kraju skoro 10 puta skuplje! (VIDEO)

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Dojčinović je objavio snimak kupovine karte za let na sajtu „Er Srbije“, korak po korak, gde se vidi da je početna cena za let u jednom smeru oko 7.000 dinara, da bi na kraju kupovine ta karta iznosila više od 50.000.

Urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevan Dojčinović objavio je na Tviteru kako srpska nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" mami klijente dobrim popustima prilikom kupovine karata u jednom smeru za određene destinacije, da bi se na kraju onlajn kupovine pokazala skoro deset puta veća cena te karte od one prvobitne.

Dojčinović je objavio snimak kupovine karte za let na sajtu „Er Srbije“, korak po korak, gde se vidi da je početna cena za let u jednom smeru oko 7.000 dinara, da bi na kraju kupovine ta karta iznosila više od 50.000.

Na sajtu „Er Srbije“ piše da karta u jednom smeru iz Beograda do Berlina, u periodu od 3. septembra do 20. decembra ove godine iznosi 6.921 dinar, isto koliko i put iz srpske prestonice do Malage, Frankfurta ili Pariza, što je, složićete se, prilično povoljno.

Potom, kada se unese željeni datum 3. septembar i označi jedan putnik koji će putovati ovom ekonomskom klasom, sledeća stranica koja se otvara je, doslovno rečeno, šokantna – piše da odlazni direktni let u trajanju od tri sata i trideset pet minuta za 3. septembar iznosi čak 50.797 dinara po putniku!

printscreen/facebook
foto: Glas javnosti


Korisnici Tvitera su komentarisali kako je ovo takozvana „low balling“ strategija prodaje: zakačiš, privučeš kupca nekom povoljnošću, a kada treba kupovina da se ostvari, da se finalizuje, ta povoljnost, pod ovim ili onim razlogom – nestane.

„Ha, ha. Od 7.000 do 60.000 dinara“

„Kakvi moroni. Ponašaju se kao da su Katar ili Emirati, a usluga i avioni su im krševi“.

„Pa nedelja je uvek bila najskuplji dan za letenje“.

„Što više klikova na pretrazi letova, to je svaki put cena leta veća. Lopovska kompanija“.

„Što smo putovali, putovali smo“, glasili su samo neki od komentara.

Nova.rs je od ER Srbije zatražila odgovor o tome zašto je najavljena jedna, a na kraju vas sačeka potpuno druga višestruko skuplja cena karata. Do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Pogledajte tvit:

Glas javnosti/N07S

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR