Glas Javnosti

ZRENJANINCI NE MOGU DA PERU RUKE: I pored uverenja da je voda odličnog kvaliteta, arsen ponovo u vodi

Društvo
Autor: Glas javnosti

Novo postrojenje za prečišćavanje vode nije u stanju da zadovolji potrebe Zrenjanina, a zbog problema s pritiskom vode zrenjaninski „Vodovod i kanalizacija“ doneo je odluku o ponovnom preuzimanju vodosnabdevanja grada.

Nakratko je bilo prekinuto vodosnabdevanje celog mesta da bi se preduzele "neophodne tehničke mere u cilju neometanog snabdevanja vodom". Direktor "Vodovoda i kanalizacije" u Zrenjaninu Predrag Bodiroga, najavio je da će se ovim potezima poboljšati pritisak u vodovodnoj mreži.

Bodiroga ne krije da se ovo preduzeće suočavalo sa mnogobrojnim pritužbama građana, jer je pritisak vode toliko mali da ne mogu da operu ruke i održavaju higijenu.

On podseća da je vodosnabdevanje grada 24. februara preuzela "fabrika vode" koja ne odgovara na pitanja o tome da li može da poveća nedovoljan pritisak u vodovodnoj mreži.

Zato sada vodosnabdevanje preuzima JKP „Vodovod i kanalizacija“. Zrenjaninci zdravu pijaću vodu nemaju od 2004. godine, jer je upotreba vodovodske zabranjena za piće zbog prevelike količine arsena u njoj.

Iz novog postrojenja i lokalne vlasti stizala su uveravanja da je voda "odličnog kvaliteta" i da se čeka rešenje o prestanku zabrane korišćenja vode za piće iz vodovodne mreže, ali količina vode je nedovoljna, posebno sada, leti, kada je potrošnja veća.

(Izvor: Zelena Srbija)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR