Glas Javnosti

ZOVU GA "MALI DEL BOJ": Desetogodišnjak razvio biznis od prodaje praznih flaša

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mladi "preduzetnik" Čarli Smit (10) iz Notingema, kojeg još nazivaju i "mali Del Boj", uspeo je da zaradi novac na vrlo neobičan i neočekivani način. Šta radi? Prodaje prazne flaše energetskog pića Prime na eBay-u.

Piće, koje su kreirale Jutjub zvezde Logan Pol i KSI, nova je pomama koja se širi internetom, a deca i roditelji čekaju u redovima ispred supermarketa da bi ga se dočepali. Neke prodavnice čak prodaju Prime po većoj ceni od prvobitne maloprodajne.
Čarli, međutim, ima drugačiju taktiku. Nakon što popije piće od 1,99 funti, prodaje ga preko računa svoje mame. Od svoje prve prodaje, za pet praznih boca zaradio je 12 funti. I tu nije kraj, prenosi porta Ekapija.

Prema pisanju Mirror-a, ovaj dečak sada ulaže i kupujući boce svojih prijatelja i vršnjaka iz škole, za jednu funtu po flaši. Njegov tata, Adam Smit (38), bio je zapanjen iznosom koji su ljudi spremni da daju za praznu flašu Prime-a.
Ipak, tata Adam kaže da je ova situacija "normalna" za Čarlija, jer je "vešt sa parama".
- Voli da proba da kupi i proda bilo šta da bi zaradio. Čarli je pomalo kao mali Del Boj - priznao je stariji Smit, dok mlađi kaže kako "voli da zarađuje".
- Želim da budem biznismen kada budem stariji - ističe Čarli za Mirror, koji je, inače, počeo da traži ovo energetsko piće još pre Božića, koristeći aplikaciju Prime Tracker na svom telefonu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR