Glas Javnosti

Znate li da kečap, pirinač i zobena kaša mogu pomoći u čišćenju kuće

Društvo
Autor: Glas javnosti

Otkrijte kako na jednostavan i prirodan način otkloniti rđu, oštećenja na drvenim površinama, tvrdokorne mrlje s tepiha i kako dezinfikovati tastaturu.

Alkohol za drvo
Trajne mrlje na drvenom podu, stolu ili šanku mogu se ublažiti brisanjem vatom na koju ste nakapali malo koncentrisanog medicinskog alkohola.

Kečap za pranje posuđa
Omiljeni umak odličan je odstranjivač mrlja od rđe na posuđu od mesinga i bakra. Istisnite malo kečapa na komadić pamučne tkanine i utrljajte ga na zarđale delove posuđa. Kroz nekoliko minuta posuđe će zablistati svojom starom bojom, a potom ga isperite samo mlakom vodom i obrišite.

Pirinač čisti vaze
Uske vaze koje je gotovo nemoguće detaljno oprati iznutra bez četkice operite tako što u njih ulijete 3/4 tople vode i dodate malo nekuvanog pirinča. Prekrijte vrh vaze i potresite. Tako ćete ukloniti kamenac i nečistoće.

Zobena kaša za pranje ruku
Mešavina tople vode i zobene kaše služi kao odličan piling, ali i pasta za uklanjanje tvrdokornih nečistoća s ruku. Utrljajte je nakon diranja crnih i masnih mrlja ali i onih od mastila. Dobro isperite

Čaj vraća sjaj alatu
Sjaj zarđalom alatu vratiće crni čaj. Skuvajte veću količinu crnog čaja, ohladite ga i izlijte u plastičnu posudu u koju ćete ostaviti alat na par sati. Nakon što ga izvadite, obrišite ga pamučnom krpom, a pri postupku nosite rukavice da vam nokti ne bi potamneli..

Kukuruzni skrob za mrlje na tepihu
Masne mrlje na tepihu mogu se ukloniti uz pomoć kukuruznog skroba, tako da ga stavite direktno na mrlju. Ostavite ga 15 do 30 minuta, istrljajte četkom i zatim očistite usisavačem.

Mineralna voda za kamenac
Kamenac koji se nakupio na sudoperi i oko slavina možete ukloniti pamučnom krpicom koju ste umočili u mineralnu vodu. Njome istrljajte prethodno oprane sudopere i slavine, a potom obrišite suhom krpom

Glicerin uklanja vosak
Vosak koji je kapao i nakupio se na svećnjaku ili pak drvenim površinama uklonite tako što ćete rukama ogulite vosak koliko možete, a potom na vaticu stavite malo glicerina i njime istrljajte mrlju.

Mineralna voda za kamenac
Kamenac koji se nakupio na sudoperi i oko slavina možete ukloniti pamučnom krpicom koju ste umočili u mineralnu vodu. Njome istrljajte prethodno oprane sudopere i slavine, a potom obrišite suhom krpom.

Hidrogen za čistu tastaturu
Pamučnu vaticu umočite u hidrogen i njome pažljivo očistite tastaturu a za teže dostupne delove koristite štapiće za uši umočene u hidrogen. Ovim postupkom ćete očistiti, ali i dezinfikovati tastaturu.

Agroinfo.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR