Glas Javnosti

ZNAJU KO će im pevati na Trgu za doček Nove godine, ali se NE ZNA ZA KOLIKO PARA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nišlije su saznale ko će im pevati za doček Nove godine u centru grada. Međutim, mnogo je teže saznati koliko para će to koštati grad i njegove stanovnike.

Još nema zvanične odluke o tome da je Niš dobio ono što je i tražio - da na Trgu za doček 2023. godine peva Haris Džinović, ali to jeste potvrdila gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja smatra da grad to zaslužuje.

Ipak, nije otkrila koliko će njegov nastup da košta, ni ko će da ga plati, ali je rekla da će za proslavu biti potrošen i novac građana, jer smatra da je Niš veliki grad i da treba da ima organizovan doček, prenosi portal Južne vesti.

Da će se hitovi poznatog "narodnjaka" Harisa Džinovića čuti u centru Niša u novogodišnjoj noći bilo je ozvaničeno prošle nedelje, kada je Niški kulturni centar raspisao javnu nabavku.

Novih zvaničnih informacija o njegovom nastupu još nema, direktor Srđan Savić nije odgovarao na pozive, ali je gradonačelnica novinarima potvrdila da će on pevati na Trgu kralja Milana 31. decembra.

– Koliko znam, javna nabavka NKC je završena i zabavljaće nas u najluđoj noći Haris Džinović. Ovih dana se očekuje potpisivanje ugovora i mislim da Grad Niš to zaslužuje - rekla je gradonačelnica.

Uz to, dodala je, u ovom trenutku su gotovo svi hoteli bukirani, pre svega gostima iz inostranstva.

– To nas posebno raduje, jer će ugostitelji biti itekako zadovoljni. Ne samo da su tu komšije iz susedne Bugarske i Severne Makedonije, već i turisti iz Rumunije. Dakle, svi su zadovoljni, ne vidim razloga ako Grad ima para i ima mogućnosti, zašto da ne organizuje doček na Trgu. To će ove godine biti slučaj, bio je i prošle godine - pojasnila je.

Ovim povodom Južne vesti su na portalu pokrenule anketu, upitavši čitaoce da li je Nišu potreban organizovan doček 2023. godine na glavnom Trgu ili bi taj novac, za koji se još ne zna u kom tačno iznosu, mogao da se potroši na nešto drugo.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR