Glas Javnosti

ŽIVOTNO UGROŽEN: Lekar Ranilović okončao štrajk glađu, HITNO hospitalizovan!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja usled štrajka glađu lekar Željko Ranilović juče je hospitalizovan.

Nakon tvrdnji da trpi mobing od strane v.d. direktorke Doma zdravlja Zemun, doktor Ranilović je stupio u štrajk glađu, ali je nakon dve nedelj i pogoršanog zdravstvenog stanja hospitalizovan.

Ranilović je izjavio da ne namerava da konzumira hranu sve dok se v.d. direktorka Aleksandra Ćvetković ne smeni sa dužnosti, ali je sa štrajkom morao da prekine jer mu se stanje naglo pogoršalo.

Kako je saopštila doktorka Aleksandra Franić, jedna od Ranilovićevih lekara iz zemunskog Doma zdravlja, Željko Ranilović je noćas zadržan u bolnici sa jako lošim rezultatima i sa embolijom pluća, što je po život ugrožavajuće stanje.

- S tim u vezi, imam ovlašćenje da kao jedan od njegovih lekara iz Doma zdravlja obavestim da doktor mora da obustavi štrajk, a mi moramo da se nadamo najboljem dok brinemo za njegov život u ovom trenutku - rekla je Franić, a preneo Danas.rs

Kao glavni razlog štrajka, ranilović je svojevremeno naveo mobing koji trpi od nadređene već duže vreme. On je najavio privatnu tužbu protiv v.d. direktorke Doma zdravlja Aleksandre Cvetković, a pored mobinga, Ranilović je štrajkovao zbog nepravilnosti na konkursu za specijalizaciju lekara, kao i zbog nezakonitog pretresanja zdravstvenih kartona zaposlenih od strane v.d. direktorke Cvetković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR