Glas Javnosti

Ova ženska osobina urniše muškarce!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Mnogi muškarci su uvereni da lako mogu da "pročitaju" žensku ćud, ali ne i ovakvih žena.

Istraživanje varšavske Visoke škole ekonomije pod vođstvom Adama Karbovskog potvrdilo je da se muškarci boje inteligentnih žena.

Karbovski i njegov tim analizirali su eksperiment u kojem je 500 ispitanika učestvovalo u takozvanim ‘brzim sastancima’. Posle svakog sastanka učesnici su morali da ocene fizički izgled i inteligenciju osobe s kojom su razgovarali i na kraju da napišu da li bi opet izašli na sastanak.

Analizom eksperimenta ustanovljeno je da bi muški ispitanici na drugi sastanak radije otišli sa ženom koja im je fizički privlačna nego s onom koju su ocenili kao vrlo inteligentnu.


S druge strane, žene koje su učestvovale u eksperimentu, podjednako su cenile izgled i pamet, ali one bi na sastanak izašle pre s muškarcem kog smatraju inteligentnim, bez obzira na to što im nije bio fizički privlačan.

Na pitanje zašto muškarci zaziru od pametnih žena, stručnjaci nude jednostavan odgovor – zbog upoređivanja sopstvene inteligencije sa ženinom jer im se tada budi osećaj nesigurnosti:
- Muškarce manje privlače žene koje su bolje od njih, a to je rezultat trenutnog pomaka u njihovoj percepciji samog sebe. Osećaju se manje muževno kada ih žena nadmudri!


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR