Glas Javnosti

Izabran najgori aerodrom na svetu

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.

Iako je ovaj aerodrom, zvanično nazvan Brisel Jug - Šarlroa, udaljen 50 kilometara ili 45 minuta vožnje autobusom od evropske prestonice, među poslovnim putnicima je na lošoj reputaciji zbog neorganizovanosti i hronične pretrpanosti, posebno na terminalu 1 (T1).
S katastrofalnom prosečnom ocenom 1,2 na lestvici do 10, Šarlroa je ocenjen nešto lošijom ocenom od nemačkog Berlin-Brandenburg i britanskog Leeds-Bradforda, prema analizi koju je na temelju recenzija putnika na Skytraxovoj platformi Airline Quality sproveo Business Financing.

Aerodrom Noi Bai u Hanoju je na prvom mestu sa prosečnom ocenom 6,8. Ovo je odraz rastuće popularnosti Vijetnama kao destinacije za strane investicije usred kinesko-američkih tenzija.
- Terminali su izuzetno čisti, a aerodromsko osoblje veoma ljubazno. Postoji veliki izbor hrane - napisao je jedan recenzent aerodroma u glavnom gradu Vijetnama.
Singapurski aerodrom Čangi je na drugom mestu, a na trećem Hong Kong International. Reč je o aerodromima koji su redovno na vrhu liste putnika.
Aerodrom Helsinki je na petom mestu, a Budimpešta je sledeći evropski aerodrom i zauzela je 11. mesto.
Najbolje rangirani američki aerodrom je čikaški Midvej, koji se nalazi na devetnaestom mestu.
London Luton i London Stansted su takođe loše prošli u anketi – oba su ozloglašena po tome što im je potrebno još duže putovanje do centra Londona nego što je potrebno za vožnju od Šarlroa do srca Brisela.


Glas javnosti/ S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR