Glas Javnosti

DIV NA DVA KONTINENTA: Jedini pravi način da doživite velelepni Istanbul

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Istanbul, grad koji se prostire na dva kontinenta, pruža nebrojene mogućnosti za istraživanje, bilo da vas zanima arhitektura, gastronomija ili kultura.

Bez obzira na to kako želite provesti vreme u jednom od najmnogoljudnijih gradova na svetu, nešto što ne smete propustiti je doživeti ga sa mora. Bosfor, moreuz između Evrope i Azije, simbolizuje Istanbul.


Istanbulski trajekti omogućavaju vam jedinstven doživljaj grada, pružajući vam pogled na vizantijske palate, otomanske džamije i anglikanske crkve.
 

foto: pexels

Ove građevine svedoče o bogatoj mešavini kultura koje dele isti prostor. Palata Dolmabahçe, Devojačka kula koja ima gotovo 2.400 godina i prelepa železnička stanica Haydarpaşa, samo su neke od značajnih tačaka koje ćete primetiti.


Iako je prvi most preko Bosfora izgrađen tek 1973. godine, trajekti su odigrali ključnu ulogu u povezivanju grada pre toga.
 

foto: pexels

Vožnja trajektom pruža vam priliku da bolje razumete veličinu i raznolikost Istanbula, uz zvuke različitih jezika i muzičara koji čine plovidbu još zanimljivijom. Sredinom 19. veka, trajekti su olakšavali život ljudima koji su živeli uz obalu Bosfora, a danas povezuju različite lokacije širom grada.


Trajekti su odličan način da istražite Istanbul, a cene vožnje variraju od 15 do 45 turskih lira (oko 0,50 do 1,50 evra) u zavisnosti od udaljenosti. Otkrijte grad sa vode i doživite njegovu jedinstvenu lepotu putem ove nezaboravne plovidbe.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/D06H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR