Glas Javnosti

STRUČNJACI OTKRIVAJU KAKO DA PREPOZNATE TALENAT KOD DECE : Evo par saveta

Porodica
Autor: Glas javnosti

Pevanje nije svima prirodno, a čak i ako jeste, uvek se može još naučiti. Ako ste primetili da se vaše dete zaljubljuje u pevanje, vežba svoje omiljene pesame u svojoj sobi ili nagoveštava da bi moglo da ima dar za muziku, onda bi to mogla biti prilika da podstaknete prirodne sposobnosti.

Ali kako da znate da li će vaše dete zaista uživati i napredovati u svetu muzike? Evo koja 3 znaka mogu otkriti da vaše dete ima talenat za pevanje:

1. Zvuči dobro – i ne samo vama
Svi smo gledali TV emisije sa audicijama za pevanje i na kojima se ježimo dok takmičar neprijatno peva, pitajući se zašto mu niko nije rekao da nije talentovan. Ponekad roditelji, očarani ljubavlju prema svom detetu, zaista misle da njihovo dete zvuči kao anđeo, a zapravo zvuči kao svako drugo dete dok pevuši. Često smo pristrasni prema svojoj deci, pa je zato važno da čujete mišljenje i nekoga sa strane. Istina je da mnogi koji imaju sluh mogu da postanu talentovani pevači uz obuku, posvećenost i rad. Ali naravno, bitno je prepoznati da li ima sluha i zalenta. Zato kada mislite da je vaše dete prirodno nadareno za nešto, verovatno je dobra ideja da dobijete nekoliko nepristrasnih mišljenja. Omogućite svom detetu najbolji mogući početak dok se upušta u muziku.

2. Ima ritam

Ako vaše dete može da pronađe ritam u pesmi, a da mu nije rečeno kako, to je odličan znak da ima osnove onoga što je potrebno da bi dobro pevalo. Kako možete da shvatite da li vaše dete ima prirodnu vezu sa ritmom? Ako vaš mališan lupa u ritmu melodije, bez napora uočavajući razlike između bubnjeva i stihova, moguće je da ima talenat. Može biti teško dešifrovati i zatim uskladiti ritam pesme, ali ako vaše dete to radi iz zabave i uživa u tome, to pokazuje dobro uho za ritam. Još jedan znak na koji treba obratiti pažnju je da vaše dete može da primeti promene u ritmu.

3. Voli muziku

Većina dece voli muziku – ona je sastavni deo detinjstva. Od uspavanki i dečijih pesama do prazničnih pesama, poput omiljene "Srećan rođendan" pesmice pred tortom. Ali izgleda da deca koja imaju prirodnu predispoziciju za muzikalnost malo više vole muziku. Oni su ti koji žele da čuju nove pesme (umesto da ponavljaju "Baby Shark" na ponavljanju).

Nije uvek reč o talentu…Ali čak i ako vaše dete nema sva 3 gore navedena znaka, ono i dalje može imati talenat za pevanje. Vidite, pevanje je nešto što može i da se uči.

Prednosti pevanja
Pevanje ima mnogo više od onoga što znači… sluh. Ljudi su vekovima pevali serenade, zabavljali se i izražavali se kroz pesmu, a ni danas nije drugačije. Čak i ako vaše dete ne razvija svoj talenat za pevanje dalje od svojih trenerskih sesija, klubova ili časova, toliko je blagodeti pevanja da ga nikako ne treba sputavati.

1. Pevanje stimuliše mozak
Pokazalo se da muzika stimuliše različite oblasti vašeg mozga, osvetljavajući više delova koji svi međusobno razgovaraju. Ovo može biti od velike koristi za razvoj mozga, jer može poboljšati govor i uspostaviti jače jezičke veze.

2. Pevanje poboljšava kapacitet pluća
Odlično je i za fizičku kondiciju – pevanje pomaže u izgradnji jakih pluća, što je dobro za stvari poput trčanja i plivanja. Ko ne želi jača pluća?!

3. Pevanje dovodi do poboljšanja pamćenja
Svi ti stihovi pomažu u pamćenju. Učenje brojnih tehnika pevanja, a zatim uvežbavanje raznih pesama, vežbaće te mišiće pamćenja, što je posebno dragoceno za mlade umove.

4. Pevanje uči boljoj emocionalnoj inteligenciji
Dobar pevač ne peva samo reči pesme; oseća ih. Adel je poznata po svojoj sposobnosti da poveže emocije svojih pesama sa emocijom u svom glasu. Kroz pevanje deca mogu da nauče veći spektar emocija.

Glas javnosti/Yumama

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR