Glas Javnosti

Naučite dete na vreme da razlikuje potrebe od želja: Kako da se dete od malena nauči štednji?

Porodica
Autor: Glas javnosti

Pomozite im da shvate kako njihovi vršnjaci, mediji, industrija zabave i društvene norme mogu da ih zavaraju da se osećaju kao da su njihove želje, u stvari, potrebe

Vaspitavanje deteta da bude finansijski odgovorno predstavlja ključnu ulogu u njegovom budućem životu. Da biste to postigli, važno je usmeriti ih ka razumevanju razlike između potreba i želja. Ovde su neki koraci koji vam mogu pomoći u tom procesu.


1. Postavljanje Osnovnih Principa:
Razgovarajte sa svojim detetom o osnovama novca. Objasnite im kako se novac zarađuje, čuva i troši. Postavljanje temelja pomaže im da razumeju važnost finansijske odgovornosti.

2. Džeparac kao Alat za Naučno Ulaganje: Uvođenje džeparca je odličan način da dete nauči o budžetiranju. Kroz džeparac, mogu shvatiti važnost ravnoteže između zadovoljavanja osnovnih potreba i ispunjenja želja.

3. Ciljevi za Štednju: Podstaknite dete da postavlja ciljeve za štednju. Na primer, ako žele nešto što nije hitna potreba, poput omiljene igračke, mogu postaviti cilj štednje i raditi ka tome.


4. Rad i Trud kao Vrednosti:
Podstičite ih da doprinesu zajednici radom oko kuće ili obavljanjem manjih zadataka kako bi zaradili novac. Ovo pomaže u razvoju odgovornosti i svesti o vrednosti rada.

5. Otvoren Razgovor o Finansijama: Redovno razgovarajte o finansijama u porodici. Deljenje principa budžetiranja i planiranja pomaže detetu da stekne dublje razumevanje finansija.

Kroz ove korake, možete pomoći svom detetu da gradi temelj za finansijsku odgovornost. Naučićete ih kako da donose informisane odluke o novcu, razlikujući između neophodnosti i želja. Ovaj pristup podstiče trajno razumevanje vrednosti novca i odgovorno upravljanje finansijama.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR