Glas Javnosti

Da li se voda daje bebama? Lekari izričito zabranjuju nešto čime su nas mame odgajile

Porodica
Autor: Glas javnosti

"Prvo i osnovno, nemojte je stvarati sa velikim neznanjem"

Jedna devojka ispričala nam je svoju priču koju nikako ne možemo zaobići. Naročito ne ako uzmemo u obzir svet u kome trenutno živimo i mladež koja je jako ne obrazovana za dalji život.
Ne, ne mislimo na neobrazovanost u smislu školstva, već u smislu života. To da današnja omladina malo zna o životu koji će tek preživeti i životu koji treba živeti!


- Sedeći na klupi u parku našla sam se između mladog, tek na početku karijere, oca i jedne starije majke , koja je odnegovala svoju decu ranim devedesetim. A ja u sredini koja u svojim dvadesetim tek treba da stvaram svoju porodicu bez imalo iskustva, za svoju budućnost. 
Započeli smo priču o tome kako treba i ne treba odgajiti decu. Kako savremene mame svoju decu uopšte ne uče budućnosti, da treba napredovati u svemu, a po naročito u svojoj porodici. U jednom trenutku mladi otac sa tek rođenom bebom ispričao je svoje iskustvo i podelio ga sa nas dve. Naime prvi pregled kod lekara ga je naterao da se zapita gde i ko nas leči u današnjem svetu.
Rekli su mu da mu je sin veoma zdrav, ali da mu ni slučajnu u prvih godinu dana ne daje mnogo vode. Zatim mu je doktorka šapatom rekla "moja dužnost je da ja vama to naglasim, ali se nadam da vrlo dobro znate da je bebi za njen razvoj veoma bitna voda i da joj daje na svoju ruku". 


Na šta je starija gospođa odmah odgovorila da je ona svoju decu ishranila i odnegovala svojevoljni i iskustvom njene majke i bake. I dodala da ni slučajno ne sluša te profesionalne reči i da je voda veoma bitna za bebu.- govori nam devojka.
- U svom tom bunilu, ja na početku svoje karijere i svog života, došla sam do razmišljanja koliko samo ne iskusnih roditelja ima, koliko samo oni slušaju doktore koji im tako govore... I koliko je samo takvim putem stvoreno bolesti, nesloge i nerazvijenosti dece...- nastavlja.
- Ovim samo želim da apelujem na sve mlade roditelje koji su na početku stvaranja porodica "prvo i osnovno, nemojte je stvarati sa velikim neznanjem"- završava naša sagovornica.
Mnogi bi želeli da nas zaglupe, ali samo uz malo pameti znaćemo kako da ih odbijemu od sebe!

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR