Glas Javnosti

"Sleepunder" je novi trend među decom i roditeljima

Porodica
Autor: Glas javnosti

U poslednje vreme, trend poznat kao "sleepunder" stekao je popularnost, naročito u Americi.

Ovaj trend predstavlja varijantu klasičnog noćenja kod prijatelja, ali sa jednim bitnim izuzetkom: deca se vraćaju kući pre spavanja.


Tradicionalno, spavanje kod prijatelja bila je prilika za decu da provedu više vremena zajedno i da se bolje upoznaju. Međutim, noćenje kod prijatelja ponekad nije uvek ispunjavalo očekivanja. Deca bi često počela da osećaju nedostatak roditelja i svoje rutine kod kuće, što je stvaralo izazove i za roditelje.


Koncept "sleepundera" omogućava deci da iskuse sve radosti druženja, igre i zabave koje bi imali na prenoćištu, ali bez noćenja van doma. Kada nastupi vreme za spavanje, roditelji dolaze po svoje dete i vode ga kući. Ova praksa značajno umanjuje roditeljsku brigu i dileme o nadzoru, prisustvu alkohola, i drugim potencijalnim problemima koji mogu nastati tokom noćenja kod drugih.

Erika Souter, stručnjakinja za roditeljstvo, istakla je da je ovaj trend postao posebno popularan nakon pandemije. Ona predlaže da roditelji i deca uspostave "sigurnu reč", koja omogućava deci da zatraže raniji povratak kući ako se osećaju neugodno ili uznemireno.

Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR