Glas Javnosti

Profesor osmislio genijalni trik kako da uhvati studente varalice na ispitu!

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Kada su studenti napustili ispitnu salu, jedan od njih se prisetio nesvakidašnjeg pitanja koje nije bilo pokriveno gradivom sa predavanja, a sastojalo se iz dva dela.

U neočekivanom obrtu na fakultetu, studenti su ostali zatečeni kada je njihov profesor otkrio inovativnu strategiju za otkrivanje prepisivanja. Naime, kako prenosi Mirror, profesor je predvideo najsofisticiranije metode varanja koje su studenti mogli da upotrebe.


Student inženjerstva je podelio svoje iskustvo sa završnim ispitom, primetivši da je neobično veliki broj kolega iz razreda napustio salu tokom testa pod izgovorom odlaska do toaleta. Ovaj trend, kako student pretpostavlja, ukazivao je na to da mnogi pokušavaju da nađu odgovore preko mobilnih telefona, što ga je frustriralo, iako je uspeo da ostane koncentrisan na svoj ispit.

Nakon ispita, student se prisetio jednog posebnog pitanja koje nije bilo deo predavanja i koje je imalo dva dela. Prvi deo je bio relativno jednostavan, dok je drugi deo, vredan samo pet poena od ukupno sto, ostao neodgovoren zbog nedostatka znanja.


Profesor je kasnije otkrio svoj genijalni plan za hvatanje varalica, poslavši e-mail svim studentima nakon što su ispiti ocenjeni.

Objasnio je kako je, mesecima pre ispita, dao svom asistentu da studentima postavi određeno pitanje, koje je potom sam postavio online sa netačnim odgovorom, ne obelodanjujući ni studentima ni asistentu svoje namere.

Ova taktika bila je odgovor na čestu zloupotrebu odlazaka u toalet za vreme ispita, što je profesora navelo na razmišljanje kako da iskoristi situaciju u svoju korist i uhvati one koji su pribegavali varanju.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR