Glas Javnosti

Đukić Dejanović : Koje su srednje stručne škole najpopularnije i najavila modernizovanje planova i programa u medicinskim školama

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović prisustvovala je skupštini Udruženja medicinskih škola, na kojoj je razgovarano o temama koje su od neprocenjivog značaja za obrazovanje i vaspitanje učenika u medicinskim školama, saopštilo je Ministarstvo na čijem je čelu.

„Iz godine u godinu raste interesovanje učenika za ove smerove i poslednjih godina to su najpopularniji obrazovni profili u srednjim stručnim školama na kojima obično konkuriše više od dva učenika na jedno mesto, a u pojedinim sredinama, poput Vranja, Leskovca i Novog Pazara i po četiri učenika.

U našem obrazovnom sistemu ima 13 obrazovnih profila na kojima se školuju učenici koji su se opredelili za medicinsku struku, a  u ovoj školskoj godini u prvi razred srednjeg obrazovanja u području rada Zdravstvo i socijalna zaštita upisano je 5.892 učenika“, istakla je Đukić Dejanović.


Prema njenim rečima, u narednoj godini planirano je da se izrade standardi kvalifikacija za još četiri obrazovna profila – ginekološko – akušerska sestra, medicinska sestra – vaspitač, pedijatrijska sestra – tehničar i sanitarno – ekološki tehničar, čime bi se modernizovali planovi i programi nastave i učenja i finalizovani standardi kvalifikacija u ovoj oblasti.

Na skupu se obratila i Biljana Bojanić, predsednica skupštine Udruženja medicinskih škola.

Glas javnosti /Z01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR